APK 50 jaar regeling na schorsing

31 mei 2021 13:32 #1 door PeetBroers
APK 50 jaar regeling na schorsing werd gestart door PeetBroers
Hoi allemaal!

Doordat ik het extreem druk heb met mijn studie, en het feit dat mijn GT zo'n 200km verderop in de garage staat, heb ik mijn GT al lange tijd niet gebruikt. Hij zou halverwege maart voor de 2-jarige APK keuring moeten zijn gegaan, maar ik twijfelde of hij hier doorheen zou komen i.v.m. de voorremmen die links beter remmen dan rechts. Ik heb gekozen om hem tijdelijk te schorsen zodat ik dit euvel kan verhelpen wanneer ik hier tijd voor heb deze zomer.

Mijn vraag is nu: Op kenteken staat eerste toelating 20-06-1971, wat zou betekenen dat hij dan 50 jaar wordt en niet meer aan de APK plicht hoeft te voldoen. Weet iemand hier toevallig of dit ook geldt wanneer je je oldtimer uit de schorsing haalt? Of moet hij dan alsnog gekeurd gaan worden?

Ik wil er namelijk deze zomer wél mee gaan rijden, maar ik weet niet of ik voor die tijd de remmen op orde heb. (Betekent niet dat het gevaarlijk is, want bij "noodstops" staan er gewoon 4 mooie zwarte sporen op het wegdek. Het gaat mij meer om het feit dat ik niet weet of het APK afkeur zou zijn of niet!)

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Huidige auto:
'71 Opel GT 1900

Favoriete slogan:
"Nur fliegen ist schöner" (wat had je anders verwacht :P)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.

31 mei 2021 22:16 #2 door Jos
Beantwoord door Jos in topic APK 50 jaar regeling na schorsing
normaal gesproken krijg je een bericht van de RDW dat de wagen niet meer keuringsplichtig is
 

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.

01 juni 2021 21:40 #3 door GTvirus
Beantwoord door GTvirus in topic APK 50 jaar regeling na schorsing
APK keur of niet, wat betreft de veiligheid van jezelf en anderen in het verkeer zou ik sowieso geen risico nemen!
even de GT bij een garage in de buurt een remmentest laten doen, dan weet je gelijk of er een (groot) verschil is tussen beide kanten.
Bij meer dan 30% zou ik zeer zeker even na (laten) kijken wat daar de oorzaak van is.
De test is relatief eenvoudig en wordt vaak als service al gedaan.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.

01 juni 2021 22:21 #4 door GT-genieter
Beantwoord door GT-genieter in topic APK 50 jaar regeling na schorsing
Ik ben het helemaal eens met GT virus. Vrijstelling of niet, als je de weg op gaat en deelneemt aan het verkeer dan moet het wel veilig en verantwoord zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mede weggebruikers.
Mijn GT heeft onlangs glansrijk zijn laatste officiële keuring doorstaan, maar ik wil in de toekomst zeker een veiligheidskeuring blijvend uit laten voeren. Al was het alleen maar om een goede remmentest te laten uitvoeren. Verschillende jaren geleden dacht ik ook dat de remmen prima functioneerden, maar ik had toch een (te groot) verschil tussen links en rechts. 
Om die reden snap ik de vrijstelling dan ook niet helemaal. Je kunt nog zo zuinig zijn op een oldtimer en deze nog zo goed onderhouden, maar bv. een remmentestbank zal bij vele hobbyisten ontbreken.
Veel veilige km’s gewenst!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.